Amsterdam Airport Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland, en ook in Europa speelt Schiphol een belangrijk rol. In 1916 werd er een stukje grond aangekocht in de buurt van het Fort aan het Schiphol , om hier een militair vliegveld in te richten. Dit lapje aarde is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke luchthaven voor vele internationale vluchten.

De centrale ligging

Als je in de buurt van Schiphol je kantoor hebt, zit je zeker goed als je wereldwijd zaken doet. Vanaf Schiphol kun je namelijk naar allerlei uithoeken van de wereld vliegen. Een kantoorruimte in en rondom Amsterdam is sowieso een centrale plek. Daarom is er zoveel animo voor de werkplekken van Workaround die onder andere ook in en rond Amsterdam gelegen zijn. Zelfs als je kiest voor een mooie kantoorruimte midden in het centrum van Amsterdam, zit je binnen een afzienbare tijd op Schiphol.

Dit is zeker ook ideaal als je regelmatig gasten uit het buitenland ontvangt. In Amsterdam zijn er genoeg accommodaties om je bezoekers onder te brengen en de stad heeft meestal toch een speciaal effect op zijn bezoekers. Als je jouw klanten dan ook nog ontvangt in een fraaie kantoorruimte met allerlei voorzieningen, maak je zeker een goede indruk op je klanten. Met Workaround vind je al snel het juiste kantoor tegen een zo aantrekkelijke mogelijke prijs.

De juiste werkplek

Dat de juiste werkplek belangrijk is, is door de jaren heen ook gebleken bij de bouw van Schiphol. In augustus 1916 bestond het vliegveld uit een terrein van 16,5 hectare met vier houten loodsen er op. In 1848 was men al begonnen met het droogleggen van het Haarlemmermeer en zo heet ook de gemeente waar Schiphol gelegen is. Na de Eerste Wereldoorlog ging men ook vracht, post en passagiers vervoeren vanaf het vliegveld en op 17 mei 1920 opende KLM haar eerste lijndienst naar Londen. In dat jaar waren er 440 passagier, in 2019 waren dat er 71.700.000.

Een enorme groei

Om zoveel passagiers te kunnen verwerken heeft Schiphol door de jaren heen wel een enorme groei moeten doormaken. In 1926 werd Schiphol door de gemeente Amsterdam aangekocht die veel verbeteringen aanbracht, zoals een stationsgebouw en een verkeerstoren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een deel van de faciliteiten verwoest. Inmiddels heeft Schiphol één enorme terminal waarbij alle ruimtes zich onder één dak bevinden. Daarnaast heeft Schiphol zes start- en landingsbanen. Op Schiphol bevinden zich meer dan 200 horecagelegenheden en winkels en als een van de weinige luchthavens ter wereld heeft Schiphol ook een eigen stiltecentrum en mortuarium.