Wanneer je reist met een vliegtuig zit je al gauw enkele uren in een vliegtuigstoel. Het is daarom verstandig om comfortabele kleding aan te trekken waarin je jezelf goed voelt. Deze kleding moet bovendien praktisch zijn. Waarom dit zo is leggen we je in het volgende artikel graag uit.

Zakken met ritsjes

Op het vliegveld zul je jouw paspoort en instapkaart vaak meerdere malen moeten tonen, dus het is aan te raden deze items altijd dichtbij je te dragen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om ze in je handbagage te stoppen, maar een jas of vest met behoorlijke zakken is wellicht een beter idee. En met behoorlijke zakken bedoelen we diepe zakken, het liefst met ritsjes, zodat je jouw waardevolle spullen niet zomaar kunt verliezen. Neem maar eens een kijkje in de webshop van het modemerk NA-KD en je zult zien dat er talloze kledingstukken zijn die heel goed dienst kunnen doen als reiskleding voor in het vliegtuig.

Comfortabele schoenen

Wat voor soort schoenen zijn eigenlijk het meest geschikt om te dragen tijdens een vliegreis, en welk soort schoeisel is echt af te raden? Uit eigen ervaring kunnen we één ding met zekerheid zeggen, en dat is dat hoge schoenen niet aan te bevelen zijn. We doelen hiermee echter niet op schoenen met hoge hakken; we bedoelen in dit geval laarzen of schoenen die over de enkels vallen. De reden? Je zult je schoenen bij elke controle op het vliegveld moeten uittrekken. Erg onhandig en het kost elke keer veel tijd.

Houd er bovendien rekening mee dat je voeten tijdens een vliegreis kunnen opzwellen door het lange zitten. Veterschoenen die je gedurende de vlucht wat losser kunt maken zijn daarom aan te raden. Vlieg je naar een warm land dan kun je natuurlijk ook kiezen voor slippers of sandalen. Neem in dat geval voor de zekerheid wel een extra paar sokken mee in je handbagage, want het kan hoog in de lucht flink afkoelen in het vliegtuig.

Nog een laatste tip met betrekking tot je schoenen: indien je van plan bent veel te gaan wandelen tijdens je vakantie, dan zul je uiteraard goede wandelschoenen meenemen. Trek deze schoenen dan aan tijdens je vliegreis. Wandelschoenen zijn vaak erg zwaar, dus wanneer je deze in je ruimbagage stopt kan dit al snel voor extra gewicht zorgen.

Een broek of een rok?

Het ligt er natuurlijk maar net aan waar je naartoe reist, maar indien je voor een broek kiest, kies dan voor een linnen en wat wijder zittende broek. Tijdens het vliegen kan een synthetische stretchbroek misschien wel comfortabel zijn, maar ook na de landing zul je er nog een tijdje in moeten rondlopen. Wanneer je naar een warm land reist dan is een broek van synthetische stof echt niet aan te raden.

Reis je liever in een rok dan kan dat natuurlijk ook heel goed. Ga in dat geval voor een lange soepel zittende rok gemaakt van linnen of katoen. Dergelijke rokken zijn warm genoeg wanneer het weer wat kouder is, en luchtig wanneer dat nodig is. Een ander voordeel van een lange rok is dat je er heel eenvoudig een korte broek onder kunt dragen, zodat je enkel de lange rok hoeft uit te trekken bij aankomst op de luchthaven.