Ga je op vakantie met kleine kinderen en reis je met het vliegtuig? De kinderen zullen het fantastisch vinden om te vliegen. Voor jou betekent het dat je wel wat voorbereidingen moet treffen. Waar moet je allemaal op letten?

Kies de juiste kleding

Een vliegtuig is krap, het kan er benauwd zijn en je hebt nog te maken met de paspoortcontrole voordat je het vliegtuig in mag. Kies daarom de juiste kleding en helemaal ook voor de kinderen. Voor zowel meisjes als jongens kleding, is er voldoende comfortabel zittende kleding verkrijgbaar. Ga je naar een zonnige bestemming? Ook al is het in Nederland nog geen lekker weer, als jongens kleding kun je gemakkelijk kiezen voor een korte broek met t shirt. Deze jongens kleding zit gemakkelijk en veroorzaakt geen ongemakken in het vliegtuig. Heeft je kind het toch koud? Een vestje is dan gemakkelijk mee te nemen jongens kleding.

Kies het juiste speelgoed

Hoe spannend kinderen het vliegen ook vinden, al snel zullen ze zich vervelen. Zorg daarom voor het juiste speelgoed. Een smartphone of tablet is elektronica dat tegenwoordig gewoon mee mag op het vliegtuig. Tevens zorgt een spelletje hierop voor een uitstekende afleiding, waarmee ze zich uren kunnen bezighouden. Zorg vooral voor compact speelgoed, dus geen tientallen Legoblokjes die zich overal door het vliegtuig kunnen verspreiden.

Slimme spulletjes voor in de handbagage

Als je met het gezin gaat vliegen, dan doe je er aan om wat slimme spulletjes in de handbagage te stoppen. Denk aan vochtige handdoekjes om vieze mondjes of armleuningen te reinigen. Een extra t shirt is geen overbodige luxe als je kind flink aan het morsen is. Verder een reisdekentje als je kind wil slapen.