Indien je een vakantie of reis in het verschiet hebt met het vliegtuig wordt het op een bepaald moment tijd om tickets te gaan boeken. Als je dit gaat doen wil je natuurlijk niet teveel betalen voor een ticket. Dit kan gelukkig op verschillende manieren al een stuk makkelijker worden. Maar je moet wel op een aantal zaken letten.

Er is helaas geen markt om vliegtickets door te kopen. Ze kunnen niet net als een refurbished apple watch nogmaals gebruikt worden, terwijl je precies dezelfde kwaliteit hebt. Dit heeft er vooral mee te maken dat tickets altijd gebonden zijn aan de persoon die ze aankoopt. Het bedrag wat iemand die naast je zit betaalt kan ook enorm verschillen van dat wat je zelf hebt betaald. Dat heeft allemaal met vraag en aanbod te maken. Door de volgende dingen goed in de gaten te houden kun je echter wel voorkomen dat je teveel zult betalen.

Probeer vroeg te boeken

Bijna altijd geldt dat des te eerder je boekt, des te goedkoper de tickets zijn. Boeken kan meestal vanaf elf maanden van tevoren. Het is logisch dat niet iedereen dan al weet wat voor reis er bijna een jaar later op het programma staat. Maar door toch zo vroeg mogelijk te boeken kan dit veel kosten schelen. Dat heeft vaak met beschikbaarheid te maken. Die wordt uiteraard steeds beperkter naarmate de datum van de vlucht nadert.

Vermijd drukke periodes

Ook het feit dat het duur is in vakantie periodes of tijdens feestdagen te vliegen kan worden toegeschreven aan de beschikbaarheid. Veel mensen zitten hoe dan ook gebonden aan deze perioden waardoor de prijs vanzelf stijgt. Als je niet in de vakanties hoeft te reizen, probeer dit dan zoveel mogelijk te vermijden. Je kunt het geld natuurlijk aan veel leukere dingen besteden op vakantie.

Kies voor een overstap indien je daar tijd voor hebt

Mocht je het geen probleem vinden met een overstap te vliegen, dan is er vaak een goedkopere optie te vinden. De meeste rechtstreekse vluchten naar verre bestemmingen zijn stukken duurder dan andere alternatieven. Als het dan ook nog eens niet heel veel tijd scheelt, is het vaak de moeite wel waard. Soms kun je met een route die een paar uur langer duurt wel honderden euro’s goedkoper uit zijn.

Zoek op verschillende websites

Een ticket kan bij een bepaalde website stukken duurder zijn dan ergens anders. Dit heeft met allerlei factoren te maken. Door veel websites te checken kun je er wel achter komen welke de gunstigste prijzen biedt. Als hulpmiddel zijn er ook sites die verschillende aanbieders vergelijken. Gek genoeg is het soms zelfs niet eens het goedkoopste om bij de airline zelf te boeken. Daarom kan het zeker lonen de nodige uren research te doen.